Clique aqui para visualizar os cursos oferecidos pela Wind em Português

Wijsheid van de kudde

Wijsheid van de kudde

Ons werk start en eindigt met de paarden. Interventies van de begeleider komen direct uit het veld van de paarden. We laten ons leiden door de wijsheid van de kudde en de manier waarop paarden onze innerlijke kudde in harmonie proberen te brengen met deze wijsheid. Maar wat is dit "veld" van de paarden en hoe kun je daarmee in resonantie komen? Deze 5 daagse verdiepingsopleiding brengt je dichter bij de wijsheid van de kudde dan ooit en mogelijk ook bij de ware natuur van jouw eigen (innerlijke) kudde en die van je clienten

Karakter van de opleiding

Deze verdiepingsopleiding kenmerkt zich door een andere manier van leren: het accent ligt niet zozeer om het ontwikkelen van vaardigheden of verdiepen van bestaande kennis maar eerder op het direct kunnen ontsluiten van "verse kennis". De paarden nodigen ons voortdurend uit om ieder concept of "weten" op te geven en te tappen uit verse kennis. Deze opleiding nodigt, op haar beurt, jou uit om steeds opnieuw te kijken. Voortdurend een beginner te zijn. Vanuit die ruimte ga je werken met de paarden en je client-systeem.

Opbrengst & Inhoud

Onderwerpen die in deze verdieping aan de orde komen:

- Het oplossende veld, wat houdt dat in en wat betekent dat voor onze manier van werken? In deze master leer je dit veld te herkennen en als bron te gebruiken voor je interventies.
- Wijsheid van de kudde, om welke principes gaat dat en hoe kun je daarmee werken. Hoe verhoudt zich dit met Systemische paardencoaching en coaching op intra-psychisch en gedragsniveau.
- Interventies, proventies en de essentie van de begeleiden vanuit de principes van de kudde.
- De "we-state" en het oplossende veld, wat vraagt dat van ons als begeleider en van onze clienten?
- Werken en begeleiden vanuit het onmiddellijke, interventies plegen door de ogen van het aard .

Instroomcriteria

Deelnemers zijn (paarden)coach, consultant of therapeut die de Windopleiding (of een vergelijkbare opleiding) hebben gevolgd. De opleiding streeft naar co-creatie met haar deelnemers. Van alle geïnteresseerden wordt gevraagd om een kort motivatie te schrijven voor deelname, aan de hand van de motivatie hebben we een gesprek om samen te onderzoeken of deze opleiding aansluit op de wens/motivatie van de deelnemer.

Opzet & Duur

De opleiding bestaat uit 3 opleidingsblokken van totaal 5 dagen. Twee blokken van twee dagen en een terugkom c.q. praktijkdag. Gedurende deze opleiding zijn steeds twee begeleiders betrokken; een inhoudsdeskundige (Ruud Knaapen) en een leercoach.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn: 1950 euro excl. BTW

Aantal deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12

Taal: Nederlands