Clique aqui para visualizar os cursos oferecidos pela Wind em Português

Inspiratieworkshops

Inspiratieworkshops

Deze workshops "Wijsheid van de kudde" maken onderdeel uit van een serie korte krachtige inspiratieworkshops n.a.v. het nieuwe boek "Wijsheid van de kudde". Iedere workshop belicht een aspect van dit werk met de paarden en is vooral bedoeld voor begeleiders.

Workshop 1 Inleiding Wijsheid van de kudde

Deze workshop is de eerste van een serie Inspiratieworkshops "Wijsheid van de kudde" In deze workshop zetten we de kaders neer van deze manier van werken. Thema's die aan d orde komen zijn:

- inleiding wijsheid van de kudde, het oplossende veld; wat betekent dat voor je manier van werken als begeleider?
- wat zijn de belangrijkste principes van de kudde waar je als coach mee kunt werken en hoe kun je deze in een sessie herkennen?
- wat is haronisatiegedrag van de kudde? Hoe kun je hiermee werken in een sessie met een client?
- wat is het oplossende veld en hoe verhoudt zich dat met de gewetens van het systemisch gedachtengoed van Hellinger

Workshop 2 Werken met systeemdruk

Wanneer een client het veld van de paarden ingaat, gaat hij dat veld in als deel van zijn kudde, met zijn hele achtergrond en alles wat daar ooit heeft plaatsgevonden. Dat zou je de "innerlijke" kudde van de client kunnen noemen. Paarden registreren feilloos of we samenvallen met deze "innerlijke" kudde. Kuddes willen compleet zijn, dat is het eerste principe van de kudde. Wanneer dat bij of in de client (nog) niet mogelijk is ontstaat er systeemdruk; een poging van de kudde als geheel om compleetheid in beeld te brengen. Hoe ziet systeemdruk er uit in hert veld en welke soorten systeemdruk zijn er te onderscheiden? Daar gaat deze workshop over...

Workshop 3 Werken met de interventiecirkel

De interventiecirkel beschrijft het innerlijke proces van een begeleider. In dit werk is het harmonisatiegedrag van de paarden de bron waaruit de begeleider put bij het doen van mogelijke interventies. De interventiecirkel helpt de begeleider de verschillende fasen naar een interventie te onderscheiden en te (h)erkennen. Dat is een essentieel stap in het ontwikkelen van zgn onmiddellijkheid in je interventies: interventies die zonder concept of verhaal door de ogen van het paard uitgevoerd worden. Wat ons betreft de kern van dit werk.

Aantal deelnemers:
12

Kosten:
125 euro excl BTW en inclusief uitgebreide lunch

Begeleider:
Ruud Knaapen